Algemeen
Wat is Van der Valk Opleidingen?
Van der Valk Opleidingen is onderdeel van het Valk Service Center, gevestigd in Breukelen. Van der Valk Opleidingen houdt zich bezig met drie onderdelen: landelijk erkende beroepsopleidingen (BBL & Derde leerweg), klassikale trainingen en online trainingen.
Hoe kan ik jullie bereiken?
Onze contactgegevens staan onder het kopje ‘Contact’ .
mbo-bbl opleidingen
Zijn de trainingen en opleidingen alleen voor medewerkers van Van der Valk?
Ja, alleen als je werkzaam bent bij een Van der Valk vestiging kan je je aanmelden voor een opleiding of training. Ben je nog niet werkzaam zijn bij een Van der Valk hotel maar wil je wel graag voor ons werken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren bij een van de hotels bij jou in de buurt. Alle vacatures staan op www.valk.com/vacatures.
Welke MBO opleidingen bieden jullie aan?
Wij bieden zes MBO BBL-opleidingen aan, namelijk;
- Kok niveau 2
- Gastheer/-vrouw niveau 2
- Zelfstandig werkend Kok niveau 3
- Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw niveau 3
- Leidinggevende Keuken niveau 4
- Leidinggevende Bediening niveau 4
Deze opleidingen kunnen ook via de Derde leerweg worden gevolgd. Met uitzondering van de opleiding Gastheer/-vrouw Niveau 2.
Waar zijn de lessen van de BBL opleidingen?
De lessen vinden plaats in een Van der Valk vestiging. Op dit moment hebben we drie leslocaties namelijk;
Van der Valk Hotel de Bilt-Utrecht:
- Kok niveau 2 & 3
- Leidinggevende Keuken & Bediening niveau 4
Van der Valk Hotel Zaltbommel A2:
- Gastheer/-vrouw niveau 2 & 3
Van der Valk Hotel Stein-Urmond:
- Kok niveau 2 & 3
- Gastheer/-vrouw niveau 2
Wat zijn de toelatingseisen voor een opleiding?
Behalve dat je werkzaam bent als een Van der Valk medewerker, dien je in het bezit te zijn van een vmbo-diploma of een mbo-diploma niveau 1 om de opleiding Gastheer/-vrouw te volgen. Verder is toelating mogelijk indien je over voldoende relevante praktijkervaring beschikt. Ook dien je de Nederlandse taal voldoende te beheersen.
Waarom zou ik kiezen voor een MBO opleiding bij Van der Valk?
Er zijn een aantal redenen waarom het voordelig is om een MBO-BBL opleiding te volgen via Van der Valk. Wij noemen hieronder de belangrijkste voordelen:
Je kan drie keer per jaar starten met een opleiding namelijk in september, december of april.
Hotels selecteren zelf de medewerkers (nieuw en zittend) voor de opleiding.
Je krijgt een arbeidsovereenkomst van tenminste 18 uur per week. Op deze manier is het voor part-timers ook mogelijk de opleiding te volgen.
Je blijft je je gehele opleiding bij ons werken dus je hoeft geen andere leerbedrijven te zoeken.
Bij ons heb je elke 14 dagen één lesdag welke plaatsvindt bij een Van der Valk vestiging. Je hebt in totaal 15 lesdagen per jaar.
Onze lesinhoud is Van der Valk specifiek gemaakt. Je zit ook in een klas met alleen maar Van der Valk medewerkers.
Onze opleidingen zijn voor medewerkers tussen de 16 en 67 jaar oud.
Bij ons stroom je na één jaar door na het volgende niveau en krijg je aan het einde van ieder jaar een diploma. B
Jouw persoonlijke BPV-begeleider bezoekt je minimaal 6 keer per jaar op je werkplek. Hij/zij gaat met jou en je praktijkopleider in gesprek om je voortgang te monitoren.
Net als bij een ROC krijg je bij Van der Valk een landelijk erkend MBO diploma. Ook zijn alle opleidingen geregistreerd bij de SBB.
Hieronder vind je de verschillen
Hoe ziet het aanmeldingsproces eruit?
Stap 1: Je meldt je aan via onze website.
Stap 2: Je aanmelding wordt door ons gecheckt bij jouw leidinggevende om te verifiëren of zij akkoord zijn met jouw aanmelding.
Stap 3: Na bevestiging sturen wij de aanmelding door naar NCVB Bedrijfsopleidingen. Zij sturen jou vervolgens een aanmeldlink voor het CAMBO (Centrale Aanmelding MBO) waarin jij met behulp van je DigiD de aanmelding voltooid.
Stap 4: Soms is er een intakegesprek nodig om te toetsen of je toelaatbaar bent tot de opleiding. Bij een aanmelding voor de derde leerweg is er altijd een intake gesprek.
Stap 5: Als je bent toegelaten dan wordt er een Onderwijsovereenkomst (OOK) en een praktijkovereenkomst (POK) opgesteld door het NCVB en naar je opgestuurd. Jij dient beide overeenkomsten te ondertekenen.
Stap 6: Als jouw aanmeldingsproces is afgerond dan ontvang je een uitnodiging voor de introductieles waarin je toegang krijgt tot de studentenportalen die je nodig hebt voor je opleiding. Tijdens de introductieles wordt er meer verteld over het verloop van de opleiding en log je samen met de docent in op de portalen om te testen of alles werkt.
Wat zijn de overeenkomsten tussen jullie opleiding en die van een ROC?
Bij beide krijg je een landelijk erkend MBO diploma. Ook vallen beide onder de subsidie Praktijkleren á € 2700,- per jaar. De opleidingen zijn beide geregistreerd bij de SBB.
Wat is het verschil tussen de Derde Leerweg en de reguliere BBL-opleidingen?
De derde leerweg is een versneld traject van de reguliere BBL-opleidingen. De deze opleidingen duren één jaar. Deze opleidingen zijn geschikt als je al langer werkzaam bent in de horeca maar nog niet over de juiste educatie beschikt en je je wilt laten omscholen. Het is dus niet geschikt voor middelbare schoolverlaters. De toelatingseisen zijn als volgt:
-Je moet kunnen aantonen dat je over voldoende studievaardigheden beschikt. Denk aan een diploma vmbo-t, havo of een mbo-diploma in een andere branche. Ook dien je de Nederlandse taal goed te beheersen.
-Je moet aantonen dat je tenminste twee jaar relevante werkvaring hebt.
TRAININGEN
Welke trainingen bieden jullie aan?
Wij bieden verschillende trainingen aan voor leidinggevenden, (eerste) medewerkers keuken, bediening, receptionisten, reserveringsmedewerkers en salesmanagers. Ons gehele trainingsaanbod vind je onder het kopje 'Trainingen'.
Wat zijn de kosten?
De kosten per opleiding en training vind je onder het kopje 'Kosten'.
Hoe lang van te voren kan ik mijn deelname annuleren?
Voor de meeste trainingen* gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
1. In company trainingen kunnen tot een maand voor de training kosteloos worden geannuleerd of verplaatst door te mailen naar info@valkopleidingen.nl of door telefonisch contact op te nemen.
2. Vindt de inschrijving minder dan twee weken voor de trainingsdatum plaats, dan kan de inschrijving niet kosteloos worden geannuleerd of verplaatst.
3. Bij annulering of verplaatsing binnen twee weken, maar tot een week voor de training wordt 50% van de trainingskosten in rekening gebracht.
4. Bij annulering of verplaatsing binnen een week voor de training worden de volledige trainingskosten in rekening gebracht.
5. Bij afwezigheid van de deelnemer zonder afmelding worden de volledige trainingskosten in rekening gebracht.
6. Ziekte van deelnemers of andere spontane verhindering zijn geen reden voor kosteloze annulering. De inschrijving van de deelnemer kan worden verplaatst naar een eerstvolgende geplande trainingsdatum. Hiervoor zal 50% van de trainingskosten in rekening worden gebracht. Het is ook mogelijk een collega ter vervanging te laten deelnemen aan de training.
* Voor Leermeester, Sociale Hygiëne en Vertrouwenspersoon gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.
HOe vraag ik een in-company training aan?
Wil je een grote groep medewerkers aanmelden voor dezelfde training? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken voor een in company training. Je vindt onze contactgegevens onder het kopje 'Contact'.
Heb je een vraag, maar staat het antwoord er niet tussen?
Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bellen op 088-0246302 of mailen naar info@valkopleidingen.nl.