Overslaan naar content

Opleidingen

NCVB Bedrijfsopleidingen verzorgt sinds 1999 landelijk erkende beroepsopleidingen voor bedrijven en organisaties. Deze maatwerkopleidingen worden ontwikkeld volgens “Het Opleidingshuis”. Zo bouwt Van der Valk Opleidingen samen met het NCVB aan haar eigen opleidingshuis, waarin wij landelijk erkende MBO-opleidingen verzorgen volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en de derde leerweg(versnelde omscholing). Dit houdt in dat de deelnemer een baan heeft bij een Van der Valk vestiging en daarbij een interne opleiding volgt.

Interne BBL-opleidingen

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats op één van de drie Van der Valk les-locaties. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Kok (niveau 2)

Je voert voorbereidende, productie – en afrondende werkzaamheden uit in de keuken.

Zelfstandig werkend kok (niveau 3)

Je bereidt de gerechten en componenten op verzoek van de gast.

Leidinggevende keuken (niveau 4)

In de keuken ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden.

Gastheer/-vrouw (niveau 2)

Je informeert en adviseert de gasten over de gerechten.

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (niveau 3)

Je verricht speciale serveerhandelingen en bereidingen aan tafel.

Leidinggevende bediening (niveau 4)

Je voert diverse leidinggevende taken uit en je beheert de wijnvoorraad.

Ervaring van een student

Al vele Van der Valk collega's gingen je voor. Bekijk in de video de ervaring van Mick.

Derde Leerweg (versnelde omscholing)

De opleidingen via de Derde Leerweg zijn geschikt voor oudere medewerkers (23+) die zich willen omscholen. Je komt in aanmerking als je al een ander vakdiploma en minimaal drie jaar relevante werkervaring hebt. Via de Derde Leerweg kun je versneld je erkende Horeca vakdiploma halen. Let op! De studiebelasting van deze opleidingen is aanzienlijk zwaarder omdat je dus meerdere jaren lesstof en opdrachten in kortere tijd moet afronden. De toelatingseisen voor deze opleidingen zijn daardoor strenger. 

Deze opleidingen bestaan ook uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Gedurende de opleiding volg je theorielessen over de onderwerpen waarin jij je verder moet ontwikkelen. Deze theorielessen vinden plaats in één van de drie Van der Valk les-locaties. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Kok (niveau 2)

Zelfstandig werkend kok (niveau 3)

Leidinggevende keuken (niveau 4)

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (niveau 3)

Leidinggevende bediening (niveau 4)