Overslaan naar content

Opleidingen

Online Informatiesessie

interne BBl-opleidingen

Op donderdag 1 augustus om 16:00 uur verzorgen wij een online informatiesessie waarin we uitleg geven over de verschillende opleidingen en je de kans krijgt om vragen te stellen. Dus heb je interesse in het volgen van een interne opleiding maar heb je nog vragen? Meld je dan aan voor deze informatiesessie via info@valkopleidingen.nl

NCVB Bedrijfsopleidingen verzorgt sinds 1999 landelijk erkende beroepsopleidingen voor bedrijven en organisaties. Deze maatwerkopleidingen worden ontwikkeld volgens “Het Opleidingshuis”. Zo bouwt Van der Valk Opleidingen samen met het NCVB aan haar eigen opleidingshuis, waarin wij landelijk erkende beroepsopleidingen verzorgen volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en de derde leerweg. Dit houdt in dat de deelnemer een baan heeft bij een Van der Valk vestiging en daarbij een interne opleiding of (om)scholing volgt.

BBL-opleidingen

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Kok (niveau 2)

Je voert voorbereidende, productie – en afrondende werkzaamheden uit in de keuken.

Zelfstandig werkend kok (niveau 3)

Je bereidt de gerechten en componenten op verzoek van de gast.

Leidinggevende keuken (niveau 4)

In de keuken ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden.

Gastheer/-vrouw (niveau 2)

Je informeert en adviseert de gasten over de gerechten.

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (niveau 3)

Je verricht speciale serveerhandelingen en bereidingen aan tafel.

Leidinggevende bediening (niveau 4)

Je voert diverse leidinggevende taken uit en je beheert de wijnvoorraad.

Versnelde omscholing

De opleidingen via de Derde Leerweg zijn geschikt voor medewerkers die al ruime relevante werkervaring hebben maar nog geen erkend vakdiploma. Via de Derde Leerweg kun je in één jaar je diploma halen. Let op! De studiebelasting van deze opleidingen is aanzienlijk zwaarder omdat je dus meerdere jaren lesstof en opdrachten in  één jaar moet afronden. De toelatingseisen voor deze opleidingen zijn daardoor strenger. De opleidingen bestaan uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Gedurende de opleiding volg je theorielessen over de onderwerpen waarin jij je verder moet ontwikkelen. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Kok (niveau 2)

Zelfstandig werkend kok (niveau 3)

Leidinggevende keuken (niveau 4)

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (niveau 3)

Leidinggevende bediening (niveau 4)