Overslaan naar content

Van der Valk LeiderschapsprogrammaGroei in je rol als manager

Omdat wij het hogere management en de familie ook de tools willen geven om te blijven groeien in hun leiderschapsrol ontwikkelen wij in samenwerking met Schouten & Nelissen het Van der Valk Leiderschapsprogramma.

Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Introductie

Omdat wij het hogere management en de familie ook de tools willen geven om te blijven groeien in hun leiderschapsrol hebben wij in samenwerking met Schouten & Nelissen dit programma ontwikkeld. Dit programma biedt ondersteuning om binnen Van der Valk van een vrij directieve leiderschapsstijl naar een ondersteunende, coachende leidersschapsstijl te bewegen. Daarnaast hopen met dit programma de leercultuur te stimuleren van bovenaf zodat medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nog meer kans krijgen om te groeien. Ten slotte willen we het management de capaciteiten en kennis geven om medewerkers nog meer te inspireren en binden om betrokkenheid en voordurende verbetering te bevorderen.

Interesse?

Meld je aan via onderstaande knop!

Doelgroep

Dit programma wordt ontwikkeld voor het hogere management en de familie. Wij willen ook hen de kans bieden te blijven groeien in hun leiderschapsrol. Dit programma geeft hen meer inzicht in de verschillende leiderschapsstijlen en hoe deze toe te passen. Zo geven we hen de tools om nog effectiever te communiceren met hun medewerkers. We maken in dit programma onderscheid tussen twee groepen, managers van operationeel leidinggevenden en familie.

Het programma heeft voor beide groepen dezelfde basis maar voor familie is het programma korter. Lees hieronder meer over de inhoud en verloop van het programma.

Managers van operationeel leidinggevenden

Dit programma duurt 10 maanden

Start van het programma Maand 1 en 2 Onlinekick-off Ixly Leiderschapsscan en manager conversatie 3-day Co-Active Leadership Experience Vervolg van het programma Maand 3 – 10 Peer coaching Inspiratiesessie 1 Peer coaching Inspiratiesessie 2 Peer coaching Manager support Inspiratiesessie 3 Celebration Harvest & Grow session

Familie

Dit programma duurt 5 maanden

Start van het programma Maand 1

Online kick-off

Ixly Leiderschapsscan Maand 2

3-day Co-Active Leadership Experience

Vervolg van het programma

Maand 3 -5

1 op 1 coaching

3-daagse CO-Active Leadership Experience

Tijdens de 3-daagse Leadership Experience ervaren de deelnemers dat er niet één manier is om leiding te geven. In deze ervaringsgerichte training wordt men door vijf dimensies van het Co-Active Leadership Model geleid. Je leert over verschillende leiderschapsstijlen, hoe je jouw communicatie kunt afstemmen om wendbaarder en effectiever te zijn en je bent in staat om de beste versie van jezelf in elke situatie in te brengen. Aan het einde van elke sessie reflecteren de deelnemers op hun belangrijkste inzichten en definiëren ze specifieke acties, die ze direct in de werkomgeving kunnen toepassen. Deze acties zijn verbonden met de leerdoelen die ze willen bereiken aan het einde van het programma. Om hun kennis verder toe te passen in de werkomgeving hebben we verschillende praktische opdrachten gemaakt en waarop wordt gereflecteerd.

Vervolg van het programma

Peer Coaching Tijdens de Peer coaching sessies wordt er in groepsverband teruggekeken op de afgelopen maand. Er wordt besproken welke acties zij hebben uitgevoerd en wat ze hiervan hebben geleerd. Ook wordt er vooruitgekeken naar de volgende periode.

Inspiratiesessies Tijdens de inspiratiesessies wordt er telkens een ander Leiderschapsthema behandeld. Denk hierbij aan Teamontwikkeling, Verandermanagement, Projectmanagement en Generatieverschillen. Dit zijn sessies van een dagdeel. De thema's staan nog niet vast, mocht je input hebben laat het ons dan gerust weten!

Manager Support Tijdens deze sessie gaan de deelnemers in overleg met hun eigen leidinggevenden om hun leerdoelen en de voortgang te bespreken.

Celebration Harvest & Grow session

Deze laatste groepsbijeenkomst staat in het teken van successen vieren en terugblikken op het afgelegde traject .Ook wordt er natuurlijk vooruit gekeken en welke doelstellingen de deelnemers nog willen behalen.Praktische infromatie

Data en locatie

Op dit moment zijn we nog in gesprek met Schouten & Nelissen om het programma vast te leggen. Er zijn daarom nu nog geen concrete data en locatie geplant. Wij verwachten eind mei meer informatie te kunnen delen. De verwachting op dit moment is dat we de eerste groep in januari 2025 kunnen laten starten.

Kosten

De prijs indicatie is € 3900,- per deelnemer excl. BTW. Dit is voor het hele programma van 10 maanden, zoals het nu is ingericht.

Als het programma definitief is kunnen we een concrete prijs vaststellen.

Heb je interesse in dit programma?

Meld je aan via onderstaande knop. We houden je dan op de hoogte van de vorderingen. Zodra we een eerste groep inplannen wordt je als eerste op de hoogte gesteld.

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via: info@valkopleidingen.nl of bel naar 088-0246302.

Interesse?

Heb je interesse in het volgen van het Leiderschapsprogramma?

Meld je dan aan via onderstaande knop.