Overslaan naar content

Zelfstandig werkend kok

in het kort

Als Zelfstandig Werkend Kok werk je in de keuken van een hotel, restaurant, cateringbedrijf of eetcafé. Jij bedenkt en bereidt lekkere gerechten. Je denkt mee over de menukaart, houdt de voorraad bij en bestelt ingrediënten. Je maakt een planning voor het werk dat in de keuken moet gebeuren. Zo zorg jij ervoor dat iedereen op tijd en goed zijn werk kan doen. Ook help je nieuwe medewerkers en stagiair(e)s.

Hou jij van koken? Kun jij werkzaamheden plannen en uitvoeren? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Wat ga je leren?

  • Je leert hoe je werkzaamheden efficiënt en effectief in kunt plannen.

  • Je leert hoe je producten aan kan laten sluiten bij specifieke (dieet)wensen van de klant.

  • Je leert hoe je met commerciële vaardigheden zo kostenbewust mogelijk producten in kan kopen.

  • Je leert welke veiligheidsvoorschriften en richtlijnen er zijn op het gebied van hygiëne en werkomstandigheden.

Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • Rekenen



Toelatingseisen

  • Je moet al werkzaam zijn bij een Van der Valk hotel

  • Je bent in het bezit van het MBO-diploma Niveau 2 kok*

*Heb je dit diploma nog niet? Meld je den eerst aan voor de BBL-opleiding Niveau 2 kok. Na twee jaar behaal je het diploma en kun je doorstromen naar Niveau 3 Zelfstandig werkend kok.

DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het diploma zelfstandig werkend kok als je alle onderdelen en opdrachten succesvol hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend MBO-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar de MBO-opleiding Niveau 4 leidinggevende keuken.



Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Algemene informatie

Locatie

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Duur

Na behalen van het diploma kok (mbo-niveau 2) duurt de opleiding zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) één jaar.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!