Overslaan naar content

Zelfstandig werkend kok

in het kort

Als zelfstandig werkend kok bij Van der Valk bereid je gerechten en componenten, maar ben je ook in staat om rekening te houden met specifieke wensen van gasten (zoals bijvoorbeeld diëten). Daarnaast voer je als zelfstandig werkend kok werkzaamheden uit op het gebied van voorraadbeheer en ondersteunende werkzaamheden, zoals het bevorderen van de efficiency en kostenbeheersing. Ook help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je zelf een planning voor de uitvoering van deze werkzaamheden en je voert deze ook zelfstandig uit. Uiteraard word je vaak bijgestaan door collega’s en hulpkrachten.

Wat ga je doen en leren?

Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroepsgerelateerde onderwerpen. Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • Rekenen

TOELATINGSEISEN

  • Je moet al werkzaam zijn bij een Van der Valk vestiging

  • Je bent in het bezit van het MBO-diploma Niveau 2 kok*

*Heb je dit diploma nog niet? Meld je dan eerst aan voor de BBL-opleiding Niveau 2 kok. Na twee jaar behaal je het diploma en kun je doorstromen naar Niveau 3 Zelfstandig werkend kok.

DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN Je ontvangt het diploma zelfstandig werkend kok als je alle onderdelen en opdrachten succesvol hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend MBO-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar de MBO-opleiding Niveau 4 leidinggevende keuken.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Algemene informatie

Locatie

Hotel De Bilt-Utrecht of Hotel Stein-Urmond.

Kosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Duur

Na behalen van het diploma kok (mbo-niveau 2) duurt de opleiding zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) één jaar. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.

Ervaring van een student

Al vele Van der Valk collega's gingen je voor. Bekijk in de video de ervaring van Mick.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!