Overslaan naar content

Wijntraining SVH 3

In het kort

Werk jij in het restaurant en informeer jij de gasten regelmatig over jullie assortiment aan wijn en wil jij hier meer verdieping in krijgen? Dan is deze training iets voor jou. Deze verdiepende Wijntraining SVH 3 biedt een brede kennis van wijn voor elke F&B medewerker. Leer in deze gevorderde wijntraining hoe je jouw gasten nog beter kan adviseren.

Wat ga je doen en leren?

Deze training geeft je een gevorderde kennis van wijn. We gaan hierbij van uit dat jij in een eigen tempo online leert over wijn, wat wordt aangevuld met klassikaal wijnproeven in een gezellige sfeer. Onderwerpen die aan bod komen zijn:  

  • De smaak van wijn, smaakfactoren

  • Wijnbouw

  • Wijnbereiding, vinificatie

  • Wijnwetgeving

  • Wijngebieden in de wereld (algemeen, Noord Frankrijk, Zuid Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en overig Europa)

  • Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden

  • Ontdek de nieuwe wereld

  • Gastronomie les

Na afronding van de cursus ben je klaar voor de twee officiële examens SVH Wijn 3 Theorie en SVH Wijn 3 Organoleptisch. Als de examens met een voldoende worden afgerond, ontvang je een SVH erkend diploma.

Werkwijze

Tijdens deze Van der Valk training krijg je theorie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Ook worden wijnen geproefd waardoor je de wijngebieden ontdekt. Voor het theorie gedeelte wordt gebruik gemaakt van e-learnings. Tussen de trainingsdagen door, zal je totaal 24 tot 32 uur aan zelfstudie besteden. Na afronding van de cursus ben je klaar voor de twee officiële examens SVH Wijn 3 Theorie en SVH Wijn 3 Organoleptisch. Als de examens met een voldoende worden afgerond, ontvang je een SVH erkend diploma.

Algemene informatie

Duur

Deze training bestaat uit 4 trainingsdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur, en een examen dag waarop de twee SVH examens worden afgenomen.Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor F&B medewerkers die een gevorderde kennis willen over wijnen en die de wijntraining SVH 2 al hebben afgerond.

Kosten

De kosten voor de training bedragen €925,- ex btw. Dit is bedrag is inclusief het SVH examen.

De kosten voor een incompany training is te vinden via onderstaande button.

Trainers

Deze training wordt gegeven door WTOL.