Overslaan naar content

SVH Zelfstandig werkend kok



In het kort

Als Zelfstandig Werkend Kok werk je in de keuken van een hotel, restaurant, cateringbedrijf of eetcafé. Jij bedenkt en bereidt lekkere gerechten. Je denkt mee over de menukaart, houdt de voorraad bij en bestelt ingrediënten. Je maakt een planning voor het werk dat in de keuken moet gebeuren. Zo zorg jij ervoor dat iedereen op tijd en goed zijn werk kan doen. Ook help je nieuwe medewerkers en stagiair(e)s. Hou jij van koken? Kun jij werkzaamheden plannen en uitvoeren? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Wat ga je leren?

  • Je leert hoe je werkzaamheden efficiënt en effectief in kunt plannen.

  • Je leert hoe je producten aan kan laten sluiten bij specifieke (dieet)wensen van de klant.

  • Je leert hoe je met commerciële vaardigheden zo kostenbewust mogelijk producten in kan kopen.

  • Je leert welke veiligheidsvoorschriften en richtlijnen er zijn op het gebied van hygiëne en werkomstandigheden.

Je kunt worden toegelaten als:

  • Je al werkzaam bent bij een Van der Valk hotel

  • Je niet in aanmerking komt voor een reguliere Mbo BBL opleiding

  • Je in het bezit bent van het SVH branche diploma Kok niveau 2

*Heb je dit diploma nog niet? Meld je den eerst aan voor de SVH Branche opleiding kok niveau 2. Na twee jaar behaal je het diploma en kun je doorstromen naar Niveau 3 Zelfstandig werkend kok.

DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het SVH Branche diploma zelfstandig werkend kok als je alle onderdelen en opdrachten succesvol hebt afgerond. Met het diploma kun je doorstromen naar de SVH Branche opleiding leidinggevende keuken niveau 4.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze

Deze opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk hotel. Alle hotels zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de leslocaties. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Algemene informatie

Locatie

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via info@valkopleidingen.nl.

Duur

Na het behalen van het branche diploma kok duurt deze opleiding één jaar.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!