Skip to content

sociale hygiëne

In het kort

De verantwoordelijkheid van medewerkers in de horeca is groot. Er wordt geacht dat zij op de juiste manier kunnen omgaan met gasten met een alcohol-, gok- of drugsverslaving. In ieder horecabedrijf waar alcohol wordt geschonken moet volgens de Drank- & Horecawet altijd ten minste één persoon aanwezig zijn in het bedrijf die in het bezit is van de Verklaring Sociale Hygiëne.

Met Sociale Hygiëne wordt bedoeld dat mensen op een goede en gezonde manier met elkaar omgaan en rekening houden met elkaars normen en waarden. Doel hiervan is het voorkomen van vervelende en onveilige situaties binnen en buiten het bedrijf.

Cursusonderwerpen

  • De horecamarkt, marketing en bedrijfsformules;

  • Zorg voor optimale gastvrijheid;

  • Alcohol, drugs en kansspelen;

  • Sociale vaardigheden;

  • Inrichtingseisen en voorzieningen.SVH examen

Je doet het examen aansluitend op de cursus op dezelfde locatie en met je eigen cursusgroep. Het SVH examen is schriftelijk, duurt slechts 40 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. SHO meldt je automatisch aan bij SVH examens. Het SVH examengeld is bij de cursuskosten inbegrepen!Duur van deze training

Deze training duurt een dag, van 9.00 uur tot 16.45 uur, met aansluitend het SVH examen van 17.00 uur tot 17.40 uur.Kosten van deze training

De kosten voor de trainingen op onderstaande data en locaties bedragen € 380,- ex. btw inclusief SVH examengeld en lesmateriaal. Trainingen op andere data en locaties kosten € 445,- ex. btw. Voor een in company training met maximaal 15 deelnemers bedragen de kosten € 4.595,- ex. btw. Een herkexamen kost € 190,- ex. btw.