Overslaan naar content

sociale hygiëne

In het kort

Wil jij meer verantwoordelijkheid dragen op de werkvloer? Leer hoe je op de juiste manier omgaat met gasten met een alcohol-, gok- of drugsverslaving en ontdek waarom de Verklaring Sociale Hygiëne essentieel is in elk horecabedrijf waar alcohol wordt geschonken. Neem je verantwoordelijkheid en vergroot je kennis om een veilige en gastvrije omgeving te creëren.

Wat ga je doen en leren?

Met Sociale Hygiëne wordt bedoeld dat mensen op een goede en gezonde manier met elkaar omgaan en rekening houden met elkaars normen en waarden. Doel hiervan is het voorkomen van vervelende en onveilige situaties binnen en buiten het bedrijf. Onderwerpen die aan bod komen zijn:  

  • De horecamarkt, marketing en bedrijfsformules

  • Zorg voor optimale gastvrijheid

  • Alcohol, drugs en kansspellen

  • Sociale vaardigheden

  • Inrichtingseisen en voorzieningen

Ongeveer twee weken voor de start van de cursus krijgt de deelnemer toegang tot de e-learning met lesmateriaal die dient er voorbereiding op de cursus. De studiebelasting wordt geschat op ongeveer 8 tot 12 uur per deelnemer.

Werkwijze

Deze training is theoretisch ingesteld. Deze training wordt gevolgd door een examen op dezelfde locatie met eigen cursusgroep. Het SVH examen is schriftelijk, duurt slechts 40 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. SHO meldt jou automatisch aan voor de SVH examens. Het SVH examengeld is bij de cursuskosten inbegrepen! Deze training wordt gegeven in groepen van maximaal 15 deelnemers. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je een SVH erkend diploma.

Algemene informatie

Duur

Deze training duurt één dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het examen is aansluitend aan de training en duurt ongeveer 40 minuten.

De studiebelasting voor de e-learning waar de deelnemer twee weken voor de start van de cursus toegang toe krijgt wordt geschat op 8 tot 12 uur.

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor de leidinggevenden die (mede) verantwoordelijk zijn voor het toezicht houden op de werkvloer en contact onderhouden met gasten.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen €445,- ex. btw per deelnemer of €4.395,- ex. btw voor een in company training.

Trainers

Deze training wordt gegeven door WTOL.

Wat vinden anderen?

Lees hoe andere collega's deze horeca training hebben ervaren.