
In het kort
Als Leidinggevende Keuken weet je wat er op de werkvloer gedaan moet worden. Je hebt een coördinerende, aansturende, regelende, controlerende en signalerende rol.Je bent de schakel tussen medewerkers en de bedrijfsleiding.
Je bent eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de keuken. Je werkt voornamelijk in keukens van hotels, restaurants, bedrijven, vergader- en congrescentra en instellingen.
Hou jij van koken en weet jij van aanpakken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!
Wat ga je leren?
Je leert hoe je een operationeel plan maakt en de taken verdeelt
Je leert hoe je een begroting maakt en hoe je de financiën bewaakt
Je leert hoe je formele gesprekken voert met medewerkers
Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:
Loopbaan en Burgerschap
Nederlands
Moderne Vreemde Taal (Engels)
Rekenen
Toelatingseisen
Je moet al werkzaam zijn voor een Van der Valk vestiging
Je bent in het bezit van het MBO-diploma Niveau 3 Zelfstandig werkend kok*
*Let op! Heb je dit diploma nog niet? Meld je dan eerst aan voor de BBL-opleiding Niveau 3 Zelfstandig werkend kok. Na één jaar behaal je het diploma en kun je alsnog doorstromen naar de opleiding Niveau 4 Leidinggevende keuken.
DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN
Je ontvangt het MBO-diploma Niveau 4 Leidinggevende keuken als je alle onderdelen en opdrachten succesvol hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar andere kwalificaties op hbo-niveau.
Kerntaken
De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze
De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.
Algemene informatie

Locatie
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten
De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact
Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Duur
Na behalen van het diploma zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) duurt de opleiding leidinggevende keuken (mbo-niveau 4) één jaar.
Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!











