Overslaan naar content

Leidinggevende keuken

In het kort

Als Leidinggevende Keuken weet je wat er op de werkvloer gedaan moet worden. Je hebt een coördinerende, aansturende, regelende, controlerende en signalerende rol.Je bent de schakel tussen medewerkers en de bedrijfsleiding.

Je bent eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de keuken. Je werkt voornamelijk in keukens van hotels, restaurants, bedrijven, vergader- en congrescentra en instellingen.

Hou jij van koken en weet jij van aanpakken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Wat ga je leren?

  • Je leert hoe je een operationeel plan maakt en de taken verdeelt

  • Je leert hoe je een begroting maakt en hoe je de financiën bewaakt

  • Je leert hoe je formele gesprekken voert met medewerkers



Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • Rekenen

Toelatingseisen

  • Je moet al werkzaam zijn voor een Van der Valk vestiging

  • Je bent in het bezit van het MBO-diploma Niveau 3 Zelfstandig werkend kok*

*Let op! Heb je dit diploma nog niet? Meld je dan eerst aan voor de BBL-opleiding Niveau 3 Zelfstandig werkend kok. Na één jaar behaal je het diploma en kun je alsnog doorstromen naar de opleiding Niveau 4 Leidinggevende keuken.

DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het MBO-diploma Niveau 4 Leidinggevende keuken als je alle onderdelen en opdrachten succesvol hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar andere kwalificaties op hbo-niveau.



Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Algemene informatie

Locatie

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Duur

Na behalen van het diploma zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) duurt de opleiding leidinggevende keuken (mbo-niveau 4) één jaar.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!