Overslaan naar content

Leidinggevende keuken

In het kort

Als leidinggevende keuken bij Van der Valk heb je naast uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van maaltijden, ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Tevens stel je begrotingen samen en draag je zorg voor het bewaken van de toegekende budgetten. Je werkt nauw samen met andere koks. Je zorgt voor het opstellen van menukaarten, menuplanningen en voor het uitvoeren van bijbehorende calculaties.  

Wat ga je doen en leren?

Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroeps gerelateerde onderwerpen. Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • Rekenen

TOELATINGSEISEN

  • Je moet werkzaam zijn voor een Van der Valk vestiging

  • Je bent in het bezit van het MBO-diploma Niveau 3 Zelfstandig werkend kok*

*Heb je dit diploma nog niet? Meld je dan aan voor de BBL-opleiding Niveau 3 Zelfstandig werkend kok. Na één jaar behaal je het diploma en kun je alsnog doorstromen naar de opleiding Niveau 4 Leidinggevende keuken.

DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het MBO-diploma Niveau 4 Leidinggevende keuken als je alle onderdelen en opdrachten succesvol hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar andere kwalificaties op hbo-niveau.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Algemene informatie

Locatie

Hotel De Bilt-Utrecht.

Kosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Duur

Na behalen van het diploma zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) duurt de opleiding leidinggevende keuken (mbo-niveau 4) één jaar. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.

Ervaring van een student

Al vele Van der Valk collega's gingen je voor. Bekijk in de video de ervaring van Mick.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!