Leidinggevende keuken
In het kort
Als leidinggevende keuken bij Van der Valk heb je naast uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van maaltijden, ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Tevens stel je begrotingen samen en draag je zorg voor het bewaken van de toegekende budgetten. Je werkt nauw samen met andere koks. Je zorgt voor het opstellen van menukaarten, menuplanningen en voor het uitvoeren van bijbehorende calculaties.
Wat ga je doen en leren?
Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroeps gerelateerde onderwerpen. Naast de kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:
Loopbaan en Burgerschap
Nederlands
Moderne Vreemde Taal (Engels)
Rekenen
Versnelde omscholing
De opleidingen via de Derde Leerweg zijn geschikt voor medewerkers die al ruime relevante werkervaring hebben maar nog geen erkend vakdiploma. Via de Derde Leerweg kun je in één jaar je diploma halen. Let op! De studiebelasting van deze opleidingen is aanzienlijk zwaarder omdat je dus meerdere jaren lesstof en opdrachten in één jaar moet afronden. De toelatingseisen voor deze opleidingen zijn daardoor strenger. De opleidingen bestaan uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Gedurende de opleiding volg je theorielessen over de onderwerpen waarin jij je verder moet ontwikkelen. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten. TOELATINGSEISEN
Om de versnelde mbo-omscholing leidinggevende keuken te volgen moet je:
Aantonen dat je beschikt over ruim voldoende studievaardigheden. Denk aan een diploma vmbo-t, havo of een mbo-diploma in een andere branche. Ook dien je de Nederlandse taal goed te beheersen.
Aantonen dat je minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt als zelfstandig werkend kok met leidinggevende ervaring.
DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN
Je ontvangt het diploma leidinggevende keuken als je alle onderdelen behaald hebt. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar andere kwalificaties op hbo-niveau.
KERNTAKEN
De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:
Werkwijze
De Derde Leerweg bestaat ook uit een combinatie van werken en leren maar dan versneld. De opleiding duurt slechts één jaar. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Gedurende de opleiding volg je theorielessen over de onderwerpen waarin jij je verder moet ontwikkelen. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.
Algemene informatie
Locatie
Hotel De Bilt-Utrecht.
Kosten
De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.
Contact
Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.
Duur
De versnelde opleiding leidinggevende keuken duurt een jaar. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.
Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!