Overslaan naar content

leermeester

In het kort

Ben jij een supervisor of leidinggevende en vind je het leuk om de nieuwe generatie iets te leren? Dan is deze training geschikt voor jou! Naast kennis en ervaring vereist leermeesterschap onder andere geduld en inlevingsvermogen. Wij vinden het belangrijk dat jij als professional de kennis en vaardigheden in huis hebt om leerlingen te begeleiden en te vormen tot vakbekwame en gastvrije Van der Valk medewerkers. Wil jij die leermeester zijn die in jullie vestiging leerlingen optimaal kan begeleiden bij het behalen van hun mbo-diploma? Schrijf je dan in voor deze leermeestercursus via onderstaande knop.  

Wat ga je doen en leren?

De leermeestertraining wordt gegeven door gekwalificeerde trainers die ruime ervaring hebben in de horeca en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen MBO opleidingen. De cursus bestaat uit drie trainingsdagen. Gedurende de doorlooptijd van zes weken maak je een eigen examenportfolio. Na het afronden van de training ben je klaar voor de examens. Deze worden afgenomen op de laatste trainingsdag. Na het succesvol afronden van de drie onderdelen ontvang je het officiële SVH Leermeesterdiploma.  Onderwerpen die aan bod komen zijn:  

 • Je leert het werven en selecteren van nieuwe leerlingen

 • Je leert het inwerken en begeleiden van leerlingen

 • Je leert om het beste uit je leerlingen te halen

 • Je leert over het opleiden en beoordelen van leerlingen 

Twee weken voor de start van de cursus krijgt de deelnemer toegang tot de e-learning met lesmateriaal die dient er voorbereiding op de cursus. De studiebelasting voor de e-learning en de voorbereidingen voor de andere examens (Portfolio en Coachen en Begeleiden) wordt geschat op 24 uur per deelnemer.

Werkwijze

Het leermeesterdiploma bestaat uit drie onderdelen: een theorie-examen, een praktijkexamen en een portfolio. De studielast voor deze drie onderdelen is als volgt: 

 • Theorie: 22-26 uur

 • Praktijk: 6-9 uur

 • Portfolio: 9-12 uur

De praktijk (dag 2 en 3) wordt behandeld in de lessen, evenals een gedeelte van de theorie (verdeeld over 4 weken). Qua zelfstudie heeft de deelnemer in de eerste week 9-12 uur nodig voor het maken van het portfolio. Dit portfolio bestaat uit: 

 • Het voorstellen van het leerbedrijf 

 • Het maken van een leerling profiel 

 • Het inplannen van een leeractiviteit 

 • Het opstellen van een planning voor de inwerkperiode en BPV-periode 

 • Aangeven hoe je jezelf blijft ontwikkelen

Algemene informatie

Duur

Deze training duurt 3 dagen, De eerste twee dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De laatste dag is van 10:00 tot 14:00 uur.

De studiebelasting voor de e-learning en de voorbereidingen voor de andere examens (Portfolio en Coachen en Begeleiden) wordt geschat op 24 uur per deelnemer.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor supervisors en leidinggevenden. Kosten

De kosten voor deze training bedragen €925,- ex. btw per persoon. Een herexamen kost €200,- ex. btw.

De kosten voor een incompany training is te vinden via onderstaande button.

Trainers

Deze training wordt gegeven door WTOL.