In het kort
Als kok voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit in de keuken van een Van der Valk hotel. Je plant de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je ervoor dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen. Ook hoort de bevoorrading en het bij ontvangst controleren van de producten bij jouw werk.
Wat ga je doen en leren?
Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroepsgerelateerde onderwerpen. Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:
Loopbaan en Burgerschap
Nederlands
Moderne Vreemde Taal (Engels)
Rekenen
TOELATINGSEISEN
Je moet werkzaam zijn in een van der Valk vestiging
Je bent in het bezit van het vmbo-diploma of MBO-niveau 1 diploma*
*Voldoe je niet aan bovenstaande eisen? Dan kan je misschien worden toegelaten als je over voldoende praktijkervaring beschikt. Dit wordt beoordeeld door een onafhankelijke toelatingscommissie.
DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN
Je ontvangt het diploma MBO 2 Kok als je alle onderdelen en opdrachten met succes hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar de opleiding MBO Niveau 3 Zelfstandig werkend kok.
Kerntaken
De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:
Werkwijze
De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.
Algemene informatie
Locatie
Hotel De Bilt-Utrecht of Stein-Urmond.
Kosten
De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.
Contact
Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.
Duur
De opleiding kok (mbo-niveau 2) duurt twee jaar. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.
Ervaring van een student
Al vele Van der Valk collega's gingen je voor. Bekijk in de video de ervaring van Mick.
Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!