Overslaan naar content

Kok

In het kort

Als Kok weet je alles over lekkere gerechten en handige kooktechnieken. Je vindt het leuk om gasten te laten genieten van een heerlijke maaltijd. Een maaltijd die jij bereid hebt. Je zorgt ervoor dat jouw keuken netjes en schoon is. Ook houd je de voorraad in de gaten.

Vind jij koken leuk en ben je stressbestendig? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Wat leer je?

  • Je leert hoe je gerechten moet bereiden volgens recept op basis van planning.

  • Je leert à-la-minute kookwerkzaamheden uit te voeren en deze te communiceren met de bediening.

  • Je leert je eigen werkruimtes schoon te houden en de apparatuur te controleren.

  • Je leert hoe je de verbruikte ingrediënten en producten bij moet houden, moet bestellen bij leveranciers en hoe je deze controleert bij binnenkomst.

Naast de eerder genoemde kerntaken moet je ook examen doen in deze algemene vakken:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • Rekenen



TOELATINGSEISEN

  • Je moet werkzaam zijn in een van der Valk vestiging

  • Je bent in het bezit van het vmbo-diploma of MBO-niveau 1 diploma*

*Voldoe je niet aan bovenstaande eisen? Dan kan je misschien worden toegelaten als je over voldoende praktijkervaring beschikt. Dit wordt beoordeeld door een onafhankelijke toelatingscommissie.



DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het diploma MBO 2 Kok als je alle onderdelen en opdrachten met succes hebt afgerond. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar de opleiding MBO Niveau 3 Zelfstandig werkend kok.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkwijze

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

Algemene informatie

Locatie

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen

Kosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.

Contact

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Duur

De opleiding kok (mbo-niveau 2) duurt twee jaar. 

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!