Skip to content

Zelfstandig werkend kok

In het kort

Als zelfstandig werkend kok bij Van der Valk bereid je gerechten en componenten, maar ben je ook in staat om rekening te houden met specifieke wensen van gasten (zoals bijvoorbeeld diëten). Daarnaast voer je als zelfstandig werkend kok werkzaamheden uit op het gebied van voorraadbeheer en ondersteunende werkzaamheden, zoals het bevorderen van de efficiency en kostenbeheersing. Ook help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je zelf een planning voor de uitvoering van deze werkzaamheden en je voert deze ook zelfstandig uit. Uiteraard word je vaak bijgestaan door collega’s en hulpkrachten.

Na behalen van het diploma kok (mbo-niveau 2) duurt de opleiding zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) één jaar. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Bereidt gerechten

Op basis van het diploma kok (mbo-niveau 2) krijg je vrijstelling voor deze kerntaak.

Beheert keukenvoorraden

Op basis van het diploma kok (mbo-niveau 2) krijg je vrijstelling voor deze kerntaak.

Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken

– Ontwikkelt nieuwe gerechten; – Voert menu-engineering uit; – Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten; – Ondersteunt de verbetering van kwaliteit.

Geeft leiding en voert beheerstaken uit

– Instrueert en begeleidt lerende medewerkers; – Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers.

Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroepsgerelateerde onderwerpen.

Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • RekenenDE INTERNE VAN DER VALK BBL-VARIANT

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Vijftien keer per jaar volg je zes uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.

DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het diploma zelfstandig werkend kok als je alle onderdelen behaald hebt. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar mbo-niveau 4, bijvoorbeeld naar de opleiding leidinggevende keuken.TOELATInGSEISEN

Naast dat je werkzaam bent als een Van der Valk medewerker, dien je in het bezit te zijn van het mbo-diploma kok (niveau 2) om deze opleiding tot zelfstandig werkend kok te volgen.Leslocatie

  • Hotel De Bilt-Utrecht of Hotel Stein-UrmondKosten

De kosten voor de opleidingen zijn te vinden op deze pagina.AANMELDEN

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!

CONTACT

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.