Skip to content

Leermeestertraining of Sociale Hygiëne

Van der Valk is dé marktleider in de Nederlandse horecabranche. Omdat wij dat graag zo willen houden investeert Van der Valk in opleiding en training van haar medewerkers. Met een aantal externe partijen bieden we de volgende trainingen aan:

  • Leermeestertraining
  • Sociale Hygiëne

Hieronder lees je meer over de inhoud van deze trainingen. Via de knoppen onder- en bovenaan deze pagina kun je je hiervoor aanmelden.


SVH Leermeestertraining

Also available in English

Een leerling het vak leren doe je niet zomaar even tussendoor. Naast kennis en ervaring vereist het onder andere geduld en inlevingvermogen. Wij vinden het belangrijk dat jij als professional de kennis en vaardigheden in huis hebt om leerlingen te begeleiden en te vormen tot vakbekwame en gastvrije Van der Valk medewerkers. Wil jij die leermeester zijn die in jullie vestiging leerlingen optimaal kan begeleiden bij het behalen van hun mbo-diploma, schrijf je dan in voor deze Leermeestercursus.


De leermeestercursus wordt gegeven door gekwalificeerde trainers die ook een ruime ervaring hebben in de horeca en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen de interne Van der Valk BBL-opleidingen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Gedurende de doorlooptijd van zes weken maak je een eigen examen Portfolio.


Kosten

€720,00 per deelnemer, inclusief het SVH leermeesterexamen


Diploma

Je ontvangt het officiële SVH diploma “Leermeester”.

Sociale hygiëne

De verantwoordelijkheid van medewerkers in de horeca is groot. Er wordt geacht dat zij op de juiste manier kunnen omgaan met gasten met een alcohol-, gok- of drugsverslaving. In ieder horecabedrijf waar alcohol geschonken wordt, moet er volgens de Drank- & Horecawet altijd tenminste 1 persoon aanwezig zijn in het bedrijf die in het bezit is van de ‘Verklaring Sociale Hygiëne’.


Met Sociale Hygiëne wordt bedoeld dat mensen op een goede en gezonde manier met elkaar omgaan en rekening houden met elkaars normen en waarden. Doel hiervan is het voorkomen van vervelende en onveilige situaties binnen en buiten het bedrijf.


Cursusonderwerpen
  • De horecamarkt, marketing en bedrijfsformules;
  • Zorg voor optimale gastvrijheid;
  • Alcohol, drugs en kansspelen;
  • Sociale vaardigheden;
  • Inrichtingseisen en voorzieningen.


Kosten

€360,- per deelnemer, inclusief SVH examengeld en lesmateriaal

nog geen onderdeel van team toekan?

Om een opleiding of training te volgen moet je bij één van onze hotels werken. Ben je nog niet werkzaam bij Van der Valk, maar wil je wel graag een opleiding bij ons doen? Solliciteer dan snel!