Skip to content

Leidinggevende bediening (versneld)

In het kort

Als leidinggevende bediening werk je in een Van der Valk vestiging. Je informeert en adviseert je gasten over gerechten. Je gaat voor het resultaat en je vindt het belangrijk om je werk goed te doen. Je bent servicegericht en houdt daarom rekening met de wensen van de gasten. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid om je extra in te zetten als het druk is. Als Leidinggevende bediening voer je diverse leidinggevende taken uit en beheer je de (wijn)voorraad.

De versnelde opleiding leidinggevende bediening duurt negen maanden. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Kerntaak 1: Werkt in de bediening

Kerntaak 2: Doet voorstellen voor de samenstelling van menu- en drankenkaart

Kerntaak 3: Beheert de voorraad en bestelt

– Vraagt offertes op en selecteert leveranciers

Kerntaak 4: Geeft leiding en voert beheerstaken uit

– Maakt een afdelingsplan – Maakt een personeelsplanning – Maakt analyses voor begrotingen en doet voorstellen – Bewaakt budgetten – Plant en verdeelt de werkzaamheden – Motiveert en stimuleert de samenwerking in het team – Bewaakt en evalueert processen en procedures op de werkvloer – Voert werkoverleg – Rapporteert aan de ondernemer

Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroepsgerelateerde onderwerpen.

Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • RekenenDe versnelde interne Van der Valk MBO-variant

De derde leerweg bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Gedurende de opleiding volg je theorielessen over de onderwerpen waarin jij je verder moet ontwikkelen. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het diploma leidinggevende bediening als je alle onderdelen behaald hebt. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar andere kwalificaties op hbo-niveau.TOELATINGSEISEN

Om de versnelde mbo- opleiding omscholing leidinggevende bediening te volgen moet je kunnen aantonen dat je beschikt over ruim voldoende studievaardigheden. Denk aan een diploma, HAVO of een mbo/hbo-diploma in een andere branche.

AANMELDEN

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!

CONTACT

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk, stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.