Skip to content

Leidinggevende bediening

derde leerweg

In het kort

Als leidinggevende bediening werk je in een Van der Valk hotel. Je informeert en adviseert gasten over gerechten. Je gaat voor het resultaat en je vindt het belangrijk om je werk goed te doen. Je bent servicegericht en houdt daarom rekening met de wensen van de gasten. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid om je extra in te zetten als het druk is. Als Leidinggevende bediening voer je diverse leidinggevende taken uit en beheer je de (wijn)voorraad.

De versnelde opleiding leidinggevende bediening (mbo-niveau 4) duurt een jaar. Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.

Kerntaken

De volgende kerntaken en werkprocessen maken deel uit van het kwalificatieprofiel:

Werkt in de bediening

– Voert voorbereidende werkzaamheden uit; – Neemt reserveringen aan; – Ontvangt gasten; – Adviseert gasten en neemt de bestelling op; – Maakt dranken serveergereed; – Serveert de bestelling en ruimt af; – Creëert en onderhoudt de sfeer; – Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid; – Voert afrondende werkzaamheden uit; – Werkt met de kassa.

Bewaakt de voorraad

– Controleert de voorraad; – Ontvangt en controleert de bestelling; – Pakt de bestelling uit en slaat deze op.

Bestelt en beheert de voorraad

– Vraagt offertes op en selecteert leveranciers; – Bestelt de vooraad; – Reclameert foute levering bij de leverancier; – Beheert de opslag van de voorraad.

Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart

– Verzamelt informatie; – Stelt de menukaart op; – Selecteert dranken; – Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze; – Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen.

Geeft leiding en voert beheerstaken uit

– Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid; – Maakt een operationeel plan; – Plant en verdeelt de werkzaamheden; – Begroot financiën; – Bewaakt financiën; – Stuurt medewerkers aan; – Voert intern formele gesprekken.

Warenkennis en vaktechnische handelingen vormen natuurlijk een belangrijke rol bij het aanleren van deze werkprocessen. Met behulp van keuzedelen verdiep jij je extra in bepaalde beroepsgerelateerde onderwerpen.

Naast de eerder genoemde kerntaken komen de volgende onderdelen tijdens de opleiding aan de orde:

  • Loopbaan en Burgerschap

  • Nederlands

  • Moderne Vreemde Taal (Engels)

  • RekenenDe versnelde interne Van der Valk MBO-variant

De derde leerweg bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk vestiging. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. Gedurende de opleiding volg je theorielessen over de onderwerpen waarin jij je verder moet ontwikkelen. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk vestigingen. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV-begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten.DIPLOMA EN VERVOLGOPLEIDINGEN

Je ontvangt het diploma leidinggevende bediening als je alle onderdelen behaald hebt. Het is een door het Ministerie van OCW officieel erkend mbo-diploma. Met het diploma kun je doorstromen naar andere kwalificaties op hbo-niveau.TOELATINGSEISEN

Om de versnelde mbo-omscholing Leidinggevende bediening te volgen moet je:

  1. Aantonen dat je beschikt over ruim voldoende studievaardigheden. Denk aan een diploma vmbo-t, havo of een mbo-diploma in een andere branche. Ook dien je de Nederlandse taal goed te beheersen.

  2. Aantonen dat je minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt.

AANMELDEN

Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Dat kan via de knop hieronder!

CONTACT

Wil je meer weten over de interne opleidingsmogelijkheden bij Van der Valk? Stuur ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.